Iskustva korisnika – Danijela Soković

Iskustva korisnika – Danijela Soković

Preduzetnički razvojni centar od juna 2019 radi na sprovođenju praktičnih obuka iz oblasti stolarstva i umetničke obrade drveta, preduzetništva i knjigovodstva u okviru projekta Update your skills in rural Belgrade, koji je finansiran od strane Nemačke agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (GIZ), a u saradnji sa Hrišćanskom humanitarnom organizacijom Hleb Života.

Jedana od naših polaznica je Danijela Soković, umetnica, majka dvoje dece iz Beograda, koja je uspešno završila obuku iz oblasti stolarstva i umetničke obrade drveta.

Danijela je za naše obuke saznala putem fejsbuka, a pre nego što je započela obuku iz oblasti stolarstva kaže da se bavila svim i svačim. Neko vreme je pokušala da pronađe svoje mesto u Nemačkoj, gde je radila kao šankerica i pivnici, i pružala negu i pomoć starcima.

Odlučila je da se priključi obuci iz oblasti stolarstva Preduzetničkog razvojnog centra, jer ju je zanimala umetnička obrada drveta i rad na restauraciji predmeta od drveta. Kako sama kaže, ljubav prema radu sa drvetom i kamenom javila joj se od malena, kada je leti na selu posmatrala kako bi njen deda (koji je bio stolar) pravio predmete od drveta.

Danijela nam je rekla da joj je obuka bila veoma zanimljiva, jer je uspela da praktično (a ne onjaln) nauči osnove stolarstva i umetničke obrade drveta, ali bi volela da je obuka duže trajala.

Nakon obuke, Danijela bi volela da se povuče iz buke grada u selo gde bi imala svoju galeriju, i da u blizini neke turističke destinacije prodaje svoje predmete ručno pravljene od drveta.

Ukoliko ste zainteresovani za bilo koju od obuka koje organizuje Preduzetnički razvojni centar možete se o istima inforisati na ovom linku, dok je za prijavu neophodno da popunite online upitnik.