Peti Koordinationi Sastanak GIZ-a

Peti Koordinationi Sastanak GIZ-a

Na petom koordinacionom sastanku GIZ-a organizovanom 17. oktobra u Hotelu IN prisustvovali su predstavnici Preduzetničkog razvojnog centra, i njihove partnerske organizacije na projektu Hleb Života, te su tom prilikom predstavili svoj projekat Update your skills in rural Belgrade koji je jedan od osam projekata koji trenutno finansira Nemačka agencija za medjunarodnu saradnju i razvoj.

Prema podacima iznetim na sastanku od strane predstavnika Preduzetničkog razvojnog centra, Gorana Pavlovića, oko 1400 potencijalnih korisnika je dosegnuto putem kampanje na društvenim mrežama, od kojih je 224 popunilo u potpunosti online upitnik u želji da se priključi projektu.

Cilj projekta Update your skills in rural Belgrade je razvoj preduzetničkih i komunikacijskih veština njihove target grupe stvaranje uslove za njihovo zapošljavanje u budućnosti ili potencijalno otvaranje samostalnih preduzetničkih radnji. Target grupu projekta čine pripadnici srpskog društva koji su skloni migracijama u inostrasntvu kao što su mladi ljudi iz ruralnih i polu ruralnih sredina, interno i eksterno raseljena lica, predstavnici ugroženih manjinskih grupa i povratnici iz inostranstva.

Kako bi se sprečio proces migracija srpskog stanovništva u inostranstvo, Preduzetnički razvojni centar nudi  polaznicima obuka mogućnost da usavrše svoje praktične veštine iz oblasti stolarstva, knjigovodstva, nege lepote, pčelarstva, wordpressa-a, digitalnog marketinga i virualne asistencije.

Ukoliko želite da saznate više o obukama koje nudi preduzetnički centar, možete se informisati na našem sajtu, a ukoliko želite da se prijavite za neku od obuka to možete uraditi popunjavanjem upitnika ovde.