Preduzetnčki Razvojni Centar na sajmu zapošljavanja

Preduzetnčki Razvojni Centar na sajmu zapošljavanja

U zgradi opštine Čukarica, na Banovom Brdu, u subotu 26. oktobra 2019. godine organizovan je sajam zapošljavanja koji je sproveden u organizaciji Gradske opštine Čukarica i Nacionalne službe za zapošljavanje Čukarice – Filijala Beograd – odsek Čukarica. Na sajmu su učestvovali i predstavnici Preduzetničkog razvojnog centara i tom prilikom upoznali nezaposlene na teritoriji Opštine Čukarica sa svojim programa besplatnih obuka u okviru projekta Update your skills in rural Belgrade, koji sprovode sa hrišćanskim humanitarnim udruženjem Hleb Života, a koji je finansiran od strane nemačke Agencije za međunarodnu pomoć i saradnju (GIZ).

Sajam je otvorio predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, koji je prilikom otvaranja Sajma istakao da je ove godine učestvovao veliki broj poslodavaca koji imaju potrebu za radnicima različitih struka i podsetio da je Čukarica, u poslednjih nekoliko godina, postala interesantna za investitore i privredenike koji omogućavaju nova radna mesta za naše sugrađane, te da će ovaj trend otvaranja nove privredne zone biti svakako nastavljen.

Preduzetnički razvojni centar se naročito istakao među učesnicima sajma, jer je bio jedini učesnik koji je posetiocima osim mogućeg zaposlenja nudio i mogućnost besplatnog doškolovanja u deficitarnim zanimanjima, usavršavanje stranih jezika, kao i besplatne usluge mentoringa i koučinga za buduće preduzetnike i polaznike naših kurseva. Osim toga, Preduzetnički razvojni centar je bio jedini izlagač na sajmu koji je tražio stručnjake iz oblasti stolarstva i obrade drveta.

Predstavnici Preduzetničkog razvojnog centra motivisali su dvadesetak posetilaca sajma da popune online upitnik i prijave se za različite module besplatnih obuka, i sa još desetinom su obavili savetodavne razgovore i sa njima stupili u kontakt kako bi  im pomogli pri otvaranju sopstvenih preduzetničkih radnji.