Projekti

Green Steps in Stepojevac

Prvi festival ekologjie u ruralnim delovima Beograda (greensteps.rs). Organizator je Preduzetnički Razvojni Centar, u saradnji sa udruženjem Agroklaster iz Lazarevca, uz podršku Gradske uprave Grada Beograda preko Sekretarijata za zaštitu životne sredine (Sekretarijat za zaštitu životne sredine).

 

Projekat „Green Steps“ je usmeren na podršku „zelenim“ preduzetničkim idejama, kroz predstavljanje primera dobre prakse i edukaciju. Ideja „zelenog“ preduzetništva je usmerenost ka principima održivog razvoja — zadovoljava sadašnje potrebe, ne ugrožavajući mogućnosti budućih generacija.

 

Prvi Green Steps festival bio je organizovan 27. i 28. Septembra 2019. godine, a na festivalu je učestvovalo 20 izlagača i predstavile su se dve start up kompanije iz oblasti ekologije. Projekat je podržala i Ambasada Australije, koja je uveličala festival prisustvom svoje delegacije.

Update your skills in rural Belgrade

Projekat je rađen u saradnji sa hrišćanskim humanitarnim udruženjem Hleb života (breadoflife.org.rs) i Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju i razvoj (www.giz.de).

 

Cilj projekata je rešavanje problema zapošljavanja teže zapošljivog stanovništva u ruralnim delovima Beograda putem neformalnog obrazovanja, radne prakse i praktične obuke. Do sada je kroz projekat obučeno 80 pojedinaca, mladih iz rubnih delova Beograda, koji su završili obuke iz stolarstva, knjigovodstva i nege lepote, dok je obuka iz pčelarstva u toku.

Mladi su budućnost pružimo im šansu

Projekat je rađen u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta (www.mos.gov.rs) i nevladinom organizacijom Svet za sve (svetzasve.rs).

 

Cilj projekta je rešavanje problema zapošljavanja mladih u Srbiji, kao i sprečavanje njihovog emigriranja iz Srbije, putem neformalnog obrazovanja, radne prakse i praktičnih obuka. Pored obuka iz deficitarnih zanatskih zanimanja, mladima su ponuđene obuke iz digitalnog marketinga, wordpress-a i osnove virtuelne asistencije.