Promocija lokalnog zapošljavanja u Sremčici

Promocija lokalnog zapošljavanja u Sremčici

U petak, 24. januara 2020 godine u mesnoj zajednici Sremčica, održana je promocija zapošljavanja putem neformalnih vidova edukacije i radne prakse, koja je organizovana od strane loklane nevladine organizacije – Preduzetnički razvojni centar.

Od avgusta 2019. godine, u sardnji sa Nemačkom agencijom za razvojnu pomoć (GIZ) Preduzetnički razvojni centar sprovodi sprovođenje praktičnih obuka iz oblasti stolarstva i umetničke obrade drveta, knjigovodstva, nege lepote, a od nedavno i pčelarstva (u saradnji sa Beogradskim udruženjem pčelara) u okviru projekta Update your skills in rural Belgrade.

Direktor Preduzetničkog razvojnog centra Goran Pavlović predstavio je dosadašnje rezultate Programa podrške lokalnom zapošljavanju, koji se sprovodi od avgusta 2019. godine sa ciljem da se kroz radne prakse i neformalne vidove edukacije omogući sticanje veština i znanja, povećaju šanse za zapošljavanje, kao i da se istaknu prednosti ruralnih delova Beograda, i potencijali za lokalno zapošljavanje.

“Kada smo pisali projekat, akcenat je bio na zanatlijama, ali se tržište rada menja i sada su posebno interesantne knjigovođe. U narednom periodu ćemo se truditi da još više sarađujemo sa poslodavcima”, naglasio je Goran Pavlović.

Predavač knjigovodstvenih obuka Neven Zoraja je rekao da je u dosadašljem toku programa obuke iz stolarstva, knjigovodstva i kozmetičkih usluga završilo oko 60 polaznika, koji su takođe imali priliku i da učestvuju u programu radnih praksi u lokalnim firmama.

“U planu je da se proširi opseg delatnosti, a u prilog tome govori činjenica da uskoro kreće obuka za pčelare. Kao rezultat ovog projekta očekujemo nekoliko novosnovanih preduzetničkih radnji i novozaposlenih lica”, poručio je Zoraja.

Projekat je podržala i gradska opština Čukarica, te se gostima na skupu obratio i pomoćnik predsednika opštine Mirko Stamatović, koji je izrazio zadovoljstvo što se projekti ovakvog tipa realizuju u rubnim delovima naše opštine.

“Gradska opština Čukarica će se truditi da podržava projekte koji osnažuju preduzetništvo, naročito kod slabo zapošljivih kategorija i u ruralnim delovima”, poručio je Mirko Stamatović.

Na događaju su svečano uručene diplome polaznicima koji su uspešno završili obuke iz knjigovodstva, stolarstva i nege lepote.

Ukoliko ste zainteresovani za neke od obuka koje nudi Preduzetnički razvojni centar, možete se o njima informisati na ovom linku, a ukoliko želite da se prijavite za neku od njih, uradite to popunjavanjem upitnika na našoj internet stranici.